smådyrs Cases​

Jeg lægger løbende nye smådyrs cases ind på vores hjemmeside.

Case: Luna

Vi har altid haft en glad, men dog lidt forsigtig hund Luna.

Da Luna var ca. 2,5 år gammel blev hun endnu mere forsigtig, og hun virkede meget skræmt for selv de mindste ting.

Dyrlægen forsøgte med nogle forslag, bl.a. calm, som skulle hjælpe ved angst, men det hjalp ikke.

Efter lidt tid begyndte hun at trække benet lidt op under sig, når vi gik. Hun virkede ikke påvirket af det umiddelbart, men da hun så nåede til et punkt, hvor hun heller ikke så gerne ville spise sin mad, tog vi til dyrlægen igen (hun er labrador og som udgangspunkt altspisende J).

De konstaterede, at hun havde noget med ryggen, hvilket godt kunne påvirke humør og appetit, og de forsøgte med massage og laser i nogle måneder, men lige lidt hjalp det. Derefter henviste de os til Maja.

Det blev vendepunktet for Luna.

Maja undersøgte Luna og gav en god og fyldestgørende forklaring, hvorfor Luna formentlig reagerede, som hun gjorde.

Luna blev behandlet af Maja, og vi fik nogle øvelser med hjem, som vi skulle lave hver dag.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg synes, at det var lidt op ad bakke i starten, for det er svært at lave øvelser med en skræmt hund, og det var tidskrævende.

Maja guidede og vejledte os rigtig godt igennem forløbet og Majas konstante forsikringer om, at det nok skulle blive bedre gjorde, at vi fortsatte ufortrødent.

Bl.a. sagde Maja efter nogle besøg: ”Bare vent, snart hopper Luna selv op på briksen for at blive behandlet, når I kommer”.

Det havde jeg meget svært ved at forestille mig, men allerede efter ca. 5 besøg skete det for mig usandsynlige – hun sprang selv op J

Efter ca. 10 behandlinger med mere og mere tid mellem behandlingerne, har vi fået Luna helt tilbage til sit gamle jeg.

Luna er stadig en forsigtig hund, som hun altid har været, men hun har fået sin selvtillid tilbage og virker igen glad og nysgerrig.

Nu laver vi øvelser en gang om dagen for at vedligeholde, og det er blevet en dejlig hyggestund for både Luna og os. Derudover har vi valgt at følge op hos Maja hvert ca. hvert halve år for at sikre, at Luna ikke får tilbagefald.

Vi kan på det varmeste anbefale Maja.​

Case: arthur

Kommer til behandling for smerter i ryg. Ved den neurologiske undersøgelse konstateres samtidig strabismus med venstre øje(skelen). Efter behandling af Arthur ud fra den neurologiske undersøgelse med neurorehabilitering ses nu større grad af symmetri i øjenmusklernes styrke og altså væsentlig mindre grad af strabismus.

​Artur den 4/4 2017 

​Arthur den 1/9 2017 efter behandlinger hos Maja Guldborg

Case: dixie

I løbet af foråret 2020 blev Dixie mere og mere angst, utryg og ekstremt lydfølsom. Til sidst turde hun end ikke løbe i vores egen skov, og hun kunne stoppe op midt på agilitybanen, og søge til bil eller ind i huset.
Hun blev mere og mere lydfølsom og reagerede voldsomt på trafikstøj, flyvemaskiner og meget andet.
Når det var værst hjalp hverken agility (som hun eller elskede), legetøj eller godbidder.

Vi vidste ikke, hvad der kunne være årsagen, men fik mistanke om, at det kunne skyldes smerter.
Det eneste vi kunne komme på var, at hun løb ind i et A-bræt vinteren før og slog hovedet, men viste ikke tegn på andre skader.
Vi bemærkede først ændringerne efter flere måneder.

Efter råd fra vores lokale kiropraktordyrlæge opsøgte vi Maja Guldborg

Hun fandt Dixie’s ryg helt låst og med atrofi af de små rygmuskler, og konklusionen blev en rygskade, som havde givet anledning til svære adfærdsændringer. En Border Collie med høj drift piver jo ikke, så jeg havde ikke mistænkt, at hun havde stærke smerter.

Vi startede behandling primo sept.2020, og efter 3 måneders behandling kunne vi tydeligt se positive ændringer og Dixie var efter 6 måneders behandling blevet sig selv igen, glad og tryg og meget tilpas.

Hun er fortsat en meget sensitiv og lydfølsom Border Collie, men hun kommer fri af sin angst, lige så snart den ubehagelige stimulus er væk, så det giver stort set ingen problemer i dagligdagen, og hun har et godt liv.

Behandlingen, vi har været igennem, består i flere ting. Mange besøg hos Maja med undersøgelse, kiropraktisk manipulation, laser etc., men vigtigst og det mest tidskrævende er neurologiske stimulationsøvelser og udstrækningsøvelser 3 gange dagligt (de tager ca.8 min at gennemføre), og samtidig absolut pause med enhver form for stressende eller fysisk hård træning.
Bare det at holde en hurtig Border Collie i nogenlunde ro, var næsten umuligt.

Det har været hårdt, men vi har også haft det hyggeligt sammen. Vi laver fortsat alle øvelserne en gang om dagen.

Nu (juni 2021) er vi i fuld gang med agilitytræning og konkurrencer, og Dixie er i topform (vi mangler selvfølgelig rutine efter et helt års konkurrencepause).​

Case: Loui & Fie

Loui:

Loui løb, for fuld fart, ind i vores plankeværk, da der kom en anden hund forbi, på den anden side.
Han fik i den forbindelse forvredet nogle hvirvler, i ryggen.

Hos dyrlægen, blev han ordineret nogle smertestillende tabletter og han blev henvist til Maja Guldborg, til fysioterapi. Efter 2 besøg, og daglige hjemmeøvelser, var Loui ikke længere på
smertestillende medicin.

Fie:
I forbindelse med det årlige sundhedstjek hos dyrlægen, bliver det bemærket, at hun er lidt stiv i nakken. Et par dage senere, begyndte hun at virke, ikke så glad, og efter et løft, op på sofa, skreg hun af smerte. Vi forstod ikke helt, hvad der gjorde ondt på hende. Hun blev ved med at virke som om, hun havde ondt. Dagen efter, på en gåtur, lagde hun sig ned og ville ikke gå, de sidste 200 meter.

Vi tog hende til dyrlæge, hvor hun fik smertestillende piller. Vi fik hende røntgenfotograferet. Billederne viste en mulig, begyndende prolaps i nakken. Dyrlæge anbefalede at hun skulle CT-scannes og muligvis opereres.
Dette virkede en smule uoverskueligt og dømt til at mislykkes, da vi ville få svært ved at holde Fie i ro, i flere uger, da vi også har Loui.
Derfor faldt tanken på, om Maja Guldborg også kunne hjælpe Fie af, med sine smerter.
Da hun havde været til 3 behandlinger, samtidig med daglige øvelser herhjemme, stoppede vi med den smertestillende medicin. Vi holder på, med øvelserne, herhjemme, og hun vil sikkert også have brug for et besøg i Majas konsultation, i ny og næ. Men det er givet godt ud, i forhold til en operation.

Så Tusind tak, for det 😊

Hilsen Lissie og Brian Greve

Case: Simba

Simba fik næsten som lyn fra en klar himmel, et meget mærkeligt øje (hans højre), det var trukket tilbage i øjenhulen og det tredje øjenlåg var rykket langt frem. Mit første udgangspunkt var at han havde fået noget i øjet. Dyrlægen tænkte i første omgang det samme, men da der ikke kunne findes noget og lidt dråbe behandling over et par dage ikke havde hjulpet var vi igen hos dyrlægen. De var en smule i tvivl, men sendte mig til en special øjenlæge, her fik Simba konstateret Horners syndrom.

Jeg havde læst om Horners, og vidste at det i værste fald kunne være en tumor, men på pågældende tidspunkt havde der ikke været andre komplikationer. En måneds tid senere fik Simba det der beskrives som et anfald, den bedste måde at beskrive det på er at han væltede rundt som en fuld mand. Han havde primært problemer med bagpartiet. Dette varer under en time. Vi opsøger dyrlæge hurtigt herefter, og der bliver taget og lavet samtlige tests der er mulige – men der er ikke noget galt. Det er her jeg bliver henvist til Maja. Vi starter behandling op og der er tydelige forbedringer. Et par måneder senere får Simba endnu et anfald, og vi kommer til Maja inden for et par dage – hvor hun tydeligt mærker at han er stiv i ryggen, hvilket hænger godt sammen med at han var gledet på dagen og dagene før op til anfaldet.

Simba er nu så rask som man kan blive af Horners. Vi kommer stadig til opfølgning – jeg kalder det Simbas Spa tid😊

Case: Queenie

Queenie er en hvalp på godt 8 uger, da jeg observere det første nikken med hovedet. Jeg slår det hen de første par uger, og håber på det går i sig selv. Det gør det ikke. Det bliver blot værre og værre. Fra at have set hendes nikken med hovedet 5 gange om dagen bliver det op til 15-20 gange om dagen. Queenie får udført div. undersøgelser, mod hjertelunge orm, blodprøver, en fuld klinisk undersøgelse, en neurologisk undersøgelse, MR-scanning af hjernen, samt får udtaget en prøve fra hendes rygmarvsvæske som alt er upåfaldende ifølge dyrlægerne.

Dyrlægerne foreslår herfra at Queenie kommer på krampe stillende medicin som måske kan fjerne hendes nikken med hovedet. Jeg vælger at takker nej til medicinen, og søger i stedet hjælp hos Maja Guldborg.

Maja undersøger Queenie ved at foretage en neurologisk undersøgelse af hende. Allerede her finder Maja ud af at Queenies venstre pupil ikke reagerer normalt på lys, hvilket betyder at hendes midthjerne ikke er optimalt fungerende. Maja udfører neurologiske stimuli samt kiropraktisk behandling på Queenie og allerede efter første behandling har Queenie færre nikken med hovedet. Queenie er idag voksen, og har ikke haft et eneste nikken med hovedet siden hendes andet besøg hos Maja. Vi går fortsat til kontrol men nu er der lang tid imellem.

Case: Felix

Felix er en kat på 17 år, som efter pådragelse af skade venstre bagben ikke længere ville hoppe op. Og når han satte sig, strittede benet ud til siden. I denne periode tabte han sig næsten 3 kg.

Efter behandlinger hos Maja har han taget på igen, han kan hoppe op på hans ”gamle” hvilesteder igen, og så har han fået så meget selvtillid, at han nu også jagter nabokatten. Som positiv sidegevinst er Felix begyndt at hoppe op på skødet af os og vil kæles, noget han aldrig har gjort før. Vi føler han har fået et rigtig godt liv og kører gerne ned til Maja en gang hvert halve år til opfølgende behandling.


Marion Lohse
Hornbæk

Case: Iris - piriformis syndrome

Iris havde været halt i 1½ år på venstre bagben og efter at have været igennem de for halthed traditionelle undersøgelser, som røntgen, scanning og artroskopi uden at have fået stillet en diagnose, blev hun gennemgået kiropraktisk. Her kunne det konstateres at hun led af ”piriformis syndrome” , som er en biomekanisk halthed. Piriformis er en lille muskel i bækkenet der kan blive så spændt, at den forårsager en påvirkning af ischias-nerven (bagpartens hovednerve). 

Efter kiropraktisk behandling og øvelser der skulle få den muskel til at slappe af igen, blev Iris igen haltfri og har ikke siden haft dette problem.

Case: Daisy - Swimmer puppy

Daisy er født som 1 ud af tre i et kuld. De 2 andre døde og Daisy var en ”svømmer” som betyder at hun havde svært ved at komme op på sine ben, men i stedet lå på maven og ”padlede” med benene som en skildpadde. Efter få uger kom hun endelig på benene, men havde nu en skæv hovedholdning og et øje der pegede ud til siden.


Daisy blev behandlet 2 gange kiropraktisk og fik nogle øvelser som ejeren skulle lave hjemme. 3 dage efter 1. behandling havde den kun skæv hovedholdning når den blev træt og efter 10 dage og 2. behandling holdt den såvel hoved som øjne lige.


på billede 1. er Daisy 28 dage gl. ved første besøg. På det andet billede er Daisy 3 måneder gammel.

Case: doogie

Min nu 5 år gamle hanhund, Tolleren Doogie, blev i juli 2019 opereret for diskusprolaps.

Efterfølgende kunne han slet ikke holde sig så når han stod, gik og sov var han ikke kun utæt men det løb nærmest bare ud af ham.

Efter flere behandlinger af anden karakter hos Maja, der hjalp ham på hans bevægelse, fik jeg endelig købt en mobil, (iPad med større skærm er dog det mest optimale), der kunne lave de neurologiske stimuli som er mest potente for incontinens.

Jeg startede med de øvelser Maja gav, specifikt for min hunds situation, d 19/8 -

20, få dage efter var der små fremskridt at spore allerede.

Efter en lille mdr tid var han oppe på at kunne holde sig 2 timer kontra Max 1/2 t.

Plus jeg kunne hyggetræne lidt med ham uden uheld undervejs.

Dette har givet min hund så meget kontrol over blæren han ikke engang stress urinerer længere.

Han har ikke længere gentleman bælte på når han skal til dyrlæge eller andre steder der kan stresse.

Han kan holde sig en hel nat (her i sommerperioden 7+ timer uden uheld, og ingen hast for at komme ud)

Som hundeinstruktør kender jeg vigtigheden i at være konsekvent, hvis man vil opnå resultater. Og det er ikke spor anderledes med hundens helbred.

Øvelserne skal laves hver dag. Nogle skal indlæres andre bliver udført, nok mest fordi han selv finder noget sjovt og belønnende i det.

Om dagen hvor han er aktiv er vi oppe på 5-6 timer helt uden stress og jag for at komme ud.

Natten 7+ timer. Han er en kronisk patient, men nu har vi et liv uden stress og langt større livskvalitet.

Case: isa

I slutningen af august 2018, kom min 6-årige labrador tæve Isa til skade, da hun blev løbet ned af min anden labrador tæve og ramte et træ, med stor kraft. Isa skreg, som jeg aldrig har hørt en hund skrige før og først tænkte jeg at hun have brækket benet. Da jeg kom frem til hende, trak hun sig hen over jorden i forbenene og jeg var sikker på hun havde brækket ryggen.

Jeg bar hende hjem, lagde hende i bilen, ringede til dyrlægevagten og kørte afsted med hende overbevist om at hun skulle aflives. Fremme ved dyrlægen blev hun røntgenfotograferet og der vist sig ingen brud af være. I løbet af konsultationen hos dyrlægen genvandt hun førligheden i højre bagben og vi blev sendt hjem, med besked om at det måske var slaget kombineret med en hævelse der gjorde at hendes venstre bagben var "lammet".

Dagen efter, søndag, var der stadig ingen bedring, og derfor vendte vi atter tilbage til dyrlægen, for at få taget nye røntgenbilleder, denne gang under bedøvelse. De nye røntgenbilleder viste stadig ingen brud men der var stadig ingen bedring at spore. Vi blev sendt hjem med beskeden om at dyrlægen vurderede at var der måske var tale om en mindre blodprop/ bruskstykke, som klemte at hvis der ikke var bedring inden 14 dage, ville det være nødvendigt med en aflivning for Isas egen skyld.

Efter det seneste dyrlægebesøg talte jeg med en veninde, som anbefalede mig at tage Isa med til Maja Guldborg. Mandag morgen ringede jeg til Maja, som heldigvis havde et afbud, som jeg skyndte mig at takke ja til. Maja kunne konstatere at temperaturen i det beskadigede ben var lavere og at Isas reflekser var dårlige. Besøget hos Maja blev starten på en længere behandlingsforløb, hvor Isa skulle udføre øvelser 6 gange om dagen, svømme ca. 2 gange om ugen og modtog behandling hos Maja, ca, 2-3 gange om måneden og en periode, hvor hun på ingen måde overanstrenges eller lave noget dumt. Senere blev der længere mellem behandlingerne og Isa begyndte i waterwalker. Isa blev fra første behandling gradvist bedre og i foråret 2019 kunne Isa nøjes med et besøg hos Maja ca. hver tredje måned. I efteråret 2019 var Isa med på jagt igen, dog kun i kort tid ad gangen, men benet holdt! I efteråret 2020 var hun igen med på jagt, dog altid med gode pauser. Jeg vil vurdere at Isa er 90 % sig selv igen, og det har Maja en stor del af æren for!

Hilsen

Lene

Case: knirke

Knirke - en lang hund, med en svag ryg og en vild tilgang til livet!

Knirke er vore skønne Petit Basset Griffon dreng på nu 11 år. Han er en ‘lang og tung’ version af racen og hans lange ryk kræver særskilt fokus - og så er han en ‘bulderbasse’!!!

Han har gået til behandling hos Maja siden han var hvalp og de tidlige behandlinger gav ham et godt udgangspunkt for det bedst mulige liv med en lang, til tider svag, ryg og med en tilgang til livet, at alt skal mødes i fuld fart!

Da han var 3 år gammel, fik han en rigtig grim skade i ryggen efter et fald (man kan nemlig godt være en vildbasse, selvom man har en lang ryg …), men da han havde grundstrukturen i orden fordi vi var startet hos Maja allerede da han var lille,

så har vi haft mulighed for at holde problemerne med ryggen under god kontrol. Løbende behandlinger og træning hjemme med Majas øvelser holder ham igang og giver ham en god hverdag.

Nu hvor han har rundet de 11 år begynder alderen så småt at sætte spor og hans skader kræver lidt ekstra fokus. Det giver det ham super god støtte at få behandlinger løbende, så han holder sig frisk og rørig.

Vi havde ikke haft vores skønne hund så glad og fuld af vigør og i så høj en alder, med lang ryg, skader og ‘vildskab', hvis ikke det havde været for Majas fantastiske behandlinger!!

Svømmmebasin

Vi har sat et hundesvømmebasin op i vores store drivhus, til træning af alle vores hunde. Et billigt børnebasin; et gammelt havebord til platform; to læsseramper til hunde til bilen og nogle bolte til at sætte dem fast på bordet;

to mursten i en halmsnor til at holde ramperne på plads i vandet og vupti - egen hundesvømmehal under Coronaen :o)

Det skal selvfølgelig passes med afbalancering af klor og der skal holdes øje med varmen (solpaneler indkøbt til efteråret…skulle holde temperaturen toppen med 4-5 grader …) Men det hele er opsat for under 4000 kr.

og det har virkelig hjulpet hundene.

Case: maggie

Da vi første gang havde Maggie, vores engelske bulldog, med ned til Maja, havde Maggie lige haft et alvorligt vrid i hendes skulder. Dem havde hun flere mindre af, hvor dyrlægen havde sagt, at hun bare skulle have ro og hvile. Men denne gang kunne hun ikke gå og var i stor smerte flere dage efter. Da smerten havde lagt sig, besøgte vi Maja, som virkelig fik åbnet vores øjne for, hvad Maggie døjede med.

Det drejede sig på ingen måde om, at hun var kluntet eller uheldig. Hun havde haft hold i ryggen gennem flere måneder, som havde ændret hendes neurologiske funktion og hun havde derfor nedsat respons, der medførte at hun ikke kunne reagere så hurtigt, som hun burde - ved f.eks. huller i jorden. Maggie gik desuden pasgang og hang meget lavt, hvor hendes ben gik meget ud til siden og gjorde hende lavere, end hun egentlig var.

Efter nogle få måneder i forløb hos Maja, hvor vi fik en masse øvelser og vejledning til, hvordan vi fik Maggie ud af den onde cirkel, så vi nogle enorme fremskridt, som har gjort Maggie til en helt anden hund.

Hun går meget bedre, hun har ikke haft nogle vrid eller andre uheld, da hun er blevet mere fortrolig med sin krop - og hun er endda blevet højere, nu hun ikke længere er så slap.

Vi var i syvsind, da Maggie havde sit kraftige vrid, og vi ærgrer os bare over, at vi ikke fik hende ned forbi Maja noget før - hun har virkelig ændret vores liv med Maggie markant.

Case: vilde

​Jeg havde observeret at min Whippet på 4 år over en periode virkede til at have problemer med ryg/lænd. Jeg kontaktede en dyrlæge med speciale i kiropraktik, hvor hun fik flere behandler uden at blive bedre. Herefter fik jeg hende undersøgt at en ortopæd dyrlæge, der kunne tilbyde en CT-scanning hvilke jeg ikke var interesseret i på nuværende tidspunkt.

Jeg valgte herefter at kontakte Maja, da jeg tidligere har haft et forløb hos Maja med min anden Whippet og kendte til måden hun arbejder på, med henblik på at få en neurologisk undersøgelse.

Og jeg må sige at jeg – igen – har jeg oplevet hvordan min hund meget hurtigt har fået det markant bedre, ved hjælp af neurologiske stimuli og øvelser.

Jeg vil også fremhæve at både kiropraktor og dyrlæge besøg har været meget smertefuldt for min hund, hvor Majas behandlinger har været meget mere blide. Det betød at min hund hurtigt accepteret behandlingen, var nemmere at arbejde med og at der hurtigere kom gode resultater.

Jeg giver mine bedste anbefalinger til Maja, og har nu to glade Whippets der deltager i Lure Coursing uden problemer med dårlig ryg.

Kontakt mig  

Beskriv dit problem for mig, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Vil du ringes op? *
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Overlad trygt dine dyr til mig

​★★★★★

"Hun ser det andre ikke gør"

Hun er bare den bedste! Har både brugt hende til hest og hund! Hun ser det andre ikke gør :) 

Tina Askebjerg Madsen

​★★★★★

"Grundig, dygtig og kompetent"

Maja er grundig, dygtig og meget kompetent. Jeg glæder mig til tredie behandling af min hund og det er virkelig rart at se en fremgang 

Gitte Muse

​★★★★★

"Super kompetent og teoretisk"

Super kompetent og teoretisk meget velfunderet. Samtidig venlig og imødekommende med stor interesse for sit felt.

Flemming Bligaard Pedersen

Jeg står klar til at hjælpe dig og dine dyr

Jeg besvarer gerne dine spørgsmål og henvendelser.

Du kan blandt andet hente vores ​Henvisningsskema her

Skriv til mig på mail@majaguldborg.dk

eller r​ing på telefon:2031 0238

tlf tider:  08.00-08.30

Her har jeg klinik

Maja Guldborg

CVR: 26450861

Førslev Præstemark 6, 4690 Haslev

Klik her for rutevejledning